Pénteken helyszíni fórum a 131-es megyei út javításáról

A 131-es számú megyei út több szakasza kapcsán panaszok érkeztek Hargita Megye Tanácsához – Borboly Csaba a felsőboldogfalvi eltérő közelében válaszol a kérdésekre.

A 131-es számú megyei út Homoródszentmárton és Felsőboldogfalva közötti szakasza, illetve a Nagygalambfalva és Kisgalambfalva közötti híd javításának kapcsán érkeztek észrevételek Hargita Megye Tanácsához. A panaszok arra vonatkoznak, hogy az út esetében leálltak az április végén elkezdett javítási munkálatok, illetve a híd esetében el sem kezdődtek.

„Igazuk van a panasztevőknek, valóban szörnyű állapotban van az említett útszakasz és híd. Megértem, ha dühösök amiatt, hogy nem haladnak a munkálatok. Igyekeztünk minél hamarabb megoldani a problémát, de az időjárás és a technikai problémák miatt szünetelt a munkálat. Sajnos, nem tudjuk megoldani pár év alatt az összes problémát, amit más vezetők nem tudtak megoldani húsz év alatt, de a lehetőségeink függvényében megteszünk mindent annak érdekében, hogy a 131-es számú megyei úton a lehető legmegfelelőbben közlekedhessenek az érintett lakosok. Így a szóban forgó útszakaszon tavaly is aszfaltoztunk, javítottunk 6,5 kilométert, ezt idén is folytatjuk. A 131-es számú megyei út javítása a többihez képest komplikált, ugyanis nagyon nehéz talajon van. Ezért is kérem az érintett lakosságot és a helyi tanácsok, illetve a sajtó képviselőit, találkozzunk május 13-án, pénteken 10 óra 30 perckor a felsőboldogfalvi eltérőtől számítva két kilométerre Árvátfalva irányába (eddig van megjavítva az út), hogy a helyszínen beszéljük meg a problémákat, és egyeztessünk a részletekről, az ütemtervekről stb., annak érdekében, hogy a szóban forgó útszakasz javítási munkálatai a lehető legmegfelelőbben történhessenek. Száraz idő esetén folytatjuk a munkálatokat” – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Forrás: http://uh.ro/itthon/kozelet/6330-penteken-helyszini-forum-a-131-es-megyei-ut-javitasarol