Aszfaltoznak a 131-es és 136B jelzésű megyei úton

Nagy erővel dolgoznak az aszfaltozógépek a 131-es számú megyei úton. A munkálatokat Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is megtekintette október 28-án, és a kivitelező cég ügyvezetőjével a helyszínen aláírta a kivitelezési szerződést.

Az árvátfalvi kultúrház előtt a felsőboldogfalvi alpolgármester, valamint helyi érdeklődők jelenlétében zajló szerződéskötésen a megyei tanácselnök elmondta:

– Ígéretünkhöz híven több mint félmillió eurót különítettünk el. A Felsőboldogfalva és Patakfalva közti 131-es számú megyei út aszfaltozására már tavaly sikerült beszerezni az anyag egy részét és idén kezdődhettek el a munkálatok. A tavaly, illetve az idén leterített kötőréteget most koptatóréteggel vonjuk be. Tudomásom szerint ezen az útszakaszon 36 évvel ezelőtt aszfaltoztak. Reméljük, a mostani aszfalt is legalább ilyen tartós lesz majd.

A megyei elöljáró Árvátfalváról a székelypálfalvi letérőhöz ment ellenőrizni a DJ 136B jelzesű megyei úton folyó munkálatokat. A DJ136B – DN13A (országút) – Székelypálfalva szakasz megerősítési munkálatai 2010-ben kezdődtek el. A kedvezőtlen, téli időjárási viszonyok beálltával, 2011-ben folytatódtak az elkezdett alapozási munkálatok, majd az aszfaltszőnyeg leterítésével feldolgozták  az előzően megvásárolt és megőrzésre elhelyezett aszfalt-komponensek. A munkálatok összértéke meghaladja a 900 ezer lejt.

Csíkszereda, 2011. október 28.